ΓΕΦΥΡΕΣ

-Τι είναι η γέφυρα και τι η στεφάνη ?
Η στεφάνη  (η θήκη ) είναι μια προσθετική κατασκευή (καπάκι) που τοποθετείτε πάνω στο δόντι η πάνω σε εμφύτευμα για διάφορους λόγους όπως η προστασία απονευρωμένου δοντιού ,η αισθητική όταν το δόντι δεν έχει το κανονικό σχήμα η όταν έχει σπάσει , σαν στήριγμα σε γέφυρα η οδοντοστοιχία .
Η γέφυρα είναι μια προσθετική κατασκευή (μεταλλοακρυλική , μεταλλοκεραμική ,ζιρκόνιο ) που σκοπό έχει να αντικαταστήσει δόντι η δόντια που έχουν βγει και για αισθητικούς λόγους αλλά και λειτουργικούς .Η γέφυρα για να προστεθούν τα ενδιάμεσα δόντια που λείπουν (ένα η περισσότερα) στηρίζετε πάνω σε φυσικά δόντια ( αφου τροχιστούν κατάλληλα) η εμφυτεύματα. 

-Θα φαίνονται φυσικά τα δόντια μου με τις γέφυρες ?

Ναι θα φαίνονται φυσικά γιατί σήμερα ο οδοντίατρος έχει στα χέρια του υλικά που μπορεί να έχει θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα.

-Τι φροντίδα χρειάζεται η γέφυρα και η στεφάνη ?
Ουσιαστικά χρειάζεται την ίδια φροντίδα με τα φυσικά μας δόντια (καθάρισμα με οδοντόβουρτσα ,νήμα στοματικά διαλύματα και ίσως λίγο περισσότερο τα μεσοδόντια βουρτσάκια ) .

-Τι να προτιμήσω γέφυρα η εμφύτευμα ?
Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο οδοντίατρος σας ανάλογα με την περίπτωση την δική σας.
Γενικά τα εμφυτεύματα έχουν πλεονεκτήματα έναντι των γεφυρών όπως αποφεύγουμε το τρόχισμα των δοντιών που χρειάζεται στην γέφυρα ,όταν τα δόντια στηρίγματα της γέφυρας είναι ήδη στεφάνες η στηρίγματα σε άλλη γέφυρα,αποφεύγεται επίσης η τοποθέτηση οδοντοστοιχίας .