ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


-ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΟΥ ΔΟΝΤΙΟΥ
Η λεύκανση απονευρωμένου δοντιού (μαυρίζουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα) γίνεται στο οδοντιατρείο με ειδικό λευκαντικό gel εντός της μύλης αλλά και στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού.Τα λευκαντικά που χρησιμοποιούνται είναι υπεροξείδιο του καρβαμιδίου  10% - 35%  ή υπεροξείδιο του υδρογόνου  15% – 38%

-ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΛΦΟ
Η λεύκανση είναι μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε να δώσουμε στα δόντια περισσότερη λάμψη και λευκότερο χρώμα.Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι στο ιατρείο, στο σπίτι, σε συνδυασμό των δύο, με χημικά η με συγκεκριμένες συσκευές LED ,LASER ,λυχνίες ZOOM ,κλπ .
Η μέθοδος είναι ανώδυνη γίνεται μία η δύο φορές στο ιατρείο γύρω στα 40-50 λεπτά.Ταυτόχρονα κατασκευάζονται ατομικά δισκάρια για το σπίτι μαζί με το λευκαντικό gel και τις ανάλογες οδηγίες. H λεύκανση αλλάζει μόνο το χρώμα των φυσικών δοντιών. Τα σφραγίσματα από σύνθετη ρητίνη, οι θήκες και οι όψεις δεν μεταβάλλονται  με τη λεύκανση. Θα πρέπει όταν χρειάζεται να αντικατασταθούν μετά τη λεύκανση και το πέρας 2-3 βδομάδων αφού θα έχει γίνει η σταθεροποίηση του χρώματος των δοντιών. Το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο περίπου δύο με τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε λεύκανσης μπορεί να δημιουργηθεί ευαισθησία σε κάποιο δόντι η οποία υποχωρεί με το πέρας της διαδικασίας η μετά από λίγο διάστημα.
Η λεύκανση απαγορεύεται σε εγκύους, σε γυναίκες που θηλάζουν, σε δόντια με περιοδοντίτιδα η  με υπερευαισθησία.