ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ

-Εμφράξεις νεογιλών
Aπό σύνθετη ρητίνη ή υαλοϊονομερή κονία.

-Διατήρηση χώρου
Όταν γίνει εξαγωγή ενός νεογιλού αρκετά πριν την ανατολή του αντίστοιχου μόνιμου δοντιού τότε τοποθετείται κινητό η ακίνητο μηχάνημα για να διατηρηθεί ο χώρος μέχρι την ανατολή του μόνιμου.

-Φθορίωση
Το φθόριο τοποθετείτε σε μορφή gel με ειδικά δισκάρια από τον οδοντίατρο στο ιατρείο για λίγα λεπτά( 2-4 ) με αποτέλεσμα τα δόντια μας να γίνονται πιο ανθεκτικά στα οξέα των μικροβίων.Η φθορίωση γίνεται σε παιδία αλλά και σε μεγάλους με μεγάλο δείκτη τερηδόνας και 1-2 φορές τον χρόνο.

-Κάλυψη οπών και σχισμών

Με ειδικά sealants(σύνθετη υγρή ρητίνη) καλύπτουμε τις οπές και σχισμές των δοντιών για να τα προστατέψουμε από την τερηδόνα.Τα sealants πρέπει να εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά από ηλικία 5 χρονών μέχρι την ενηλικίωση και διαρκούν  5-8 χρόνια.

-Θεραπεία τερηδόνας χωρίς τροχό
Μέθοδος icon . Με τη νέα αυτή μέθοδο, επιτυγχάνεται η θεραπεία της πρόωρης τερηδόνας,όπως και των λευκών κηλίδων στα δόντια, χωρίς τροχό, σε μια μόνο επίσκεψη.

-Ανοξείδωτες στεφάνες σε νεογιλούς
Τοποθετούνται ανοξείδωτες στεφάνες όταν οι νεογιλοί είναι πολύ κατεστραμμένοι  με σκοπό να τους προφυλάξουμε  και να τους διατηρήσουμε μέχρι να έρθει  η φυσιολογική στιγμή να πέσουν ώστε να διατηρηθεί ο χώρος για το αντίστοιχο δόντι αλλά και να έχουμε φυσιολογική μάσηση χωρίς προβλήματα.

-Πολφοτομή
Πολφοτομή είναι η αφαίρεση του μυλικού τμήματος του πολφού αφήνοντας άθικτο το ριζικό τμήμα.Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχει μολυνθεί το ριζικό τμήμα.

-Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση)

Με την ενδοδοντική θεραπεία προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον νεογιλό μέχρι να έρθει η φυσιολογική στιγμή της απόπτωσης του.

-Εξαγωγή νεογιλών
Οι λόγοι που κάνουμε εξαγωγή τους νεογιλούς είναι όταν υπάρχει οδοντοφατνιακό απόστημα ,όταν είναι πολύ χαλασμένα ,όταν παραμένει στο στόμα περισσότερο από όσο πρέπει με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ανατολή του αντίστοιχου μόνιμου δοντιού .